Christelijkevakantiesite.nl

Luxe vakantiewoning vakantiehuis aan het Balatonmeer (Net zover als Noord-Italië of Zuid-Frankrijk)

Zoekresultaat » Hongarije » Balaton » in de buurt van Kesthely / Balaton Meer - 125 km vanaf Wenen » Luxe vakantiewoning vakantiehuis aan het Balatonmeer (Net zover als Noord-Italië of Zuid-Frankrijk)

Details

Type vakantiewoning
Slaapkamers 3
Max. personen 8
Prijs vanaf € 57 / dag, € 400 / week
Luxe 5 sterren (luxueus)
Zondagrust Zeer rustig. Geen activiteiten; de református kerk van Keszthely op 6 km afstand.
Adres Vonyarcvashegy in de buurt van Kesthely / Balaton Meer - 125 km vanaf Wenen Balaton Hongarije
Aanbieder
Praktische info wisseldag op zaterdag Wisseldag bij voorkeur op zaterdag. In overleg op andere dagen., check-in tijd vanaf 16.30, check-uit tijd uiterlijk 10.00
Website geen

Omschrijving

Update december 2024: het huis is nog vrij in het voorjaar en hoogzomer

Ruime vakantiewoning op 5 minuten afstand van het Balatonmeer. 1300 km vanaf Utrecht. Woning staat aan rand van dorp nabij het Balatonmeer in Vonyarcvashegy. Rustig dorp. Ideaal voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar, maar ook voor rustzoekers die van luxe houden. De prijzen zijn all-in, voor het hele huis, dus niet per persoon !

Buiten: grote veranda met tuinmeubilair. 3e veranda gebouwd in 2019 voor schaduw en lange avonden.
Onderhoudsvrije tuin met veel natuursteen en grind. 6 Volwassen fietsen beschikbaar.

Het meer op 300 m afstand. Toezicht op het zwemmen. De woning is nieuw gebouwd en zeer compleet. Airco op slaapkamers inbegrepen. Kalm dorpje, supermarkt, ijswinkel en restaurants op loopafstand aanwezig.

Geen drukke watersport (luidruchtige motoren niet toegestaan), wel heerlijke stranden en ligweides. Op fietsafstand meerdere dorpjes met eigen strandje. In voorseizoen heerlijk rustig, ideaal voor fietsdagtochten.

In juli en augustus meestal prachtig zomerweer. (25-30 graden).
Het is dan heerlijk op het achterterras of in de tuin. (Vlak) fietspad met natuurgebied voor de deur. Veel mogelijkheden voor uitstapjes. Kleine dorpjes in de buurt. Bezoek de berg van Tihany of neem de overtocht.
Rondvaarten. Thermaalbaden vlak in de buurt. Prachtige vergezichten. Uitkijktorens en bosrijke heuvels vlakbij. Wijnproeven. Hengelen, kortom een ideale plek voor fijn genieten zonder grote vakantiedrukte!

Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen goedkoop naar Budapest, vanaf daar is het ongeveer 2 1/2 uur rijden. (in dat geval heeft u een huurauto nodig). Midden juni tot begin september vliegt Wizz air vanaf Dortmund naar Balaton airport (SOB). Dit vliegveld ligt bij Sarmallek. Dit ligt een half uurtje van het huis.

Wij verhuren zonder poespas of verborgen verrassingen. We kunnen u op aanvraag referenties van andere huurders toezenden.
Locale beheerder aanwezig. Veel mensen spreken Engels en Duits.

Borgsom te betalen na reservering 200 euro. Wordt meteen teruggestort na controle en "ok" bevinden van het huis door de schoonmaker.

Fijne, veilige omgeving

Veilige omgeving. Rust en veel privacy. Voorzien van alle gemakken. Buiten 2 terrassen overdekt (dus uit de zon) en 2 terrassen buiten op de zonzijde. Lekker ontspannen en beschut buiten zitten. In juli 2019 3e (houten) veranda gebouwd.
Huis bevindt zich in een straat waar meerdere vakantiehuizen staan. Geen doorgaande weg, waardoor er alleen bestemmingsverkeer is. Hierdoor is het lekker rustig.

Groot, veilig strand op loopafstand. Schoon zwemwater is eerste 100 m erg ondiep. In de nabijgelegen dorpjes (10 tot 20 minuten fietsen)
ook stranden aanwezig, wat leuk is voor de afwisseling. In Kesthely (15 minuten rijden met de auto, 30 minuten met de fiets) is een strand met een buitenzwembad op het strand).

In de zomer is het stralend weer, net als in Zuid-Frankrijk en Spanje. In voor- en najaar ook erg aangenaam. Airco in slaapkamers. Aantrekkelijke restaurants op loop- en fietsafstand en niet duur. (Je eet in de meeste restaurants per persoon rond 10 -15 euro incl. drinken)
Heerlijk licht en fris huis, gebouwd naar Nederlandse maatstaven. Ideaal voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar en stellen die rust zoeken. Uw auto kan op het terrein worden geparkeerd (achter een hek) of voor het huis.

Zeer compleet huis

Vanuit de keuken is er de beschutte betegelde veranda, overdekt en zonder inkijk. Veel privacy dus. Daar blijf het ook koeler op warme dagen. Entree met ruime hal, trap naar boven en hangend toilet. Riante woonkamer-keuken met comfortabel meubilair. Grote leren bank. In het gehele huis liggen tegels, dus makkelijk schoon te houden.
TV met Nederlandse zenders via Canal Digitaal. Het huis heeft overal rolhorren tegen insecten. Alle ramen zijn voorzien van rolluiken, die het huis bij warm weer heerlijk koel houden.
Nieuwe wasmachine aanwezig die gebruikt mag worden; alles is goed onderhouden.
Inventaris is up to date en we hebben aan alles gedacht om u een heerlijke vakantie zonder zorgen te bieden.

Kamer met open keuken

Indeling: grote hal met trap naar boven. In de hal beneden bevindt zicht ook de wasmachineruimte.
De keuken is voorzien van alle gemakken: afwasmachine, inductie kookplaat, oven/magnetron, broodbakmachine, koelkast en vriezer. In de inventaris is alles berekend op 10 personen. Mocht u een persoonlijke wens hebben, laat het ons weten.

De woonkamer heeft een 3 persoons leren zitbank en 2 relax stoelen. Televisie met Canal Digitaal voor NL zenders. Eettafel met 6 stoelen.

Ruim en comfortabel slapen

Er zijn ruime 3 slaapkamers boven, waar 8 personen kunnen slapen. Voor 6- 8 personen zijn de slaapkamers riant. Er staan op 2 slaapkamers 2 éénpersoonsbedden met elk 2 onderschuifbedden. Airco in alle slaapkamers.
Er zijn dus 2 slaapkamers met 4 bedden. Matrasmaat 90x200.
Verder vindt u er een ruime badkamer met douche en een aparte wc-ruimte met hangend toilet.
Ook boven op de overloop en in de slaapkamers, badkamer en toilet tegels voor optimale hygiëne.

Voor iedereen is er wat te doen

Veel te doen in de omgeving, zoals een zwembad met ligweide, fietsen, wandelen, zwemmen, genieten op een terrasje, winkelen, rondvaarten maken.

In de woning is een map met tips aanwezig. Er wordt veel gefietst langs het meer. Het fietspad ligt bijna voor de deur.
Reformatorische kerk in de stad Keszthely op 6 km. Keszthely is een gezellig stad met alle voorzieningen, een "Sissi-kasteel" en mooie pleintjes. Terrasjes te over en veel horeca. Ook voor een vers bolletje ijs kan je goed terecht in het centrum. Het centrum is opgeknapt en er is een grote autovrije zone en een groot plein. Vanuit het centrum loop je door een groen park zó naar het strand. Het strand is volop in ontwikkeling. Vaak zijn er marktjes of optredens aan het water.

Ons gastenboek toont aan, dat iedereen zich er heerlijk kan vermaken! Het dorp staat bekend om zijn mooie, kindvriendelijke zwemgelegenheid, veilig voor groot en klein. Het strandbad ligt op 10 minuten lopen van de woning. Het water is erg ondiep vanaf 100 m uit de kant. Restaurants op loopafstand. In het dorp zijn gezellige horecagelegenheden. Winkels en winkelcentra op korte afstand met Aldi, Lidl, C&A, New Yorker, OBI, Tesco, Spar, enz. En natuurlijk McDonalds (-;

Klimaat: héérlijk!

Hongarije is een zonnig en droog land. De maanden mei en juni zijn heerlijk zacht en zonnig. Dat geldt ook voor september. In de zomer is het warm; de temperaturen liggen tussen de 25 en 30°C. Regelmatig staat er 30 graden en meer op de thermometer.

Lekker ontspannen genieten op vakantie

Mogelijkheden te over:
- Ontbijten in de achtertuin - fietsen langs het meer met het hele gezin (kinderzitjes en een kinderfiets zijn er ook!) - terrasje pikken op het strandbad voor een prikkie - slenteren op de pier - wandelen naar het uitzichtpunt hoog boven het meer - genieten van een pittoresk kerkje boven op een heuvel aan het meer (loopafstand)met de kruisiging op Golgotha in levensecht houtsnijwerk - winkelen in moderne winkelcentra - fietsen naar Balatongyörök, leuk dorpje aan het water op 3 km afstand - zonnen in de achtertuin - eten op de promenade van Keszthely - de markt op woensdag en zaterdag bezoeken - wijnproeven tijdens de feestweekends - kijken naar Hongaarse dansen - het marsepeinmuseum bezoeken - genieten van het barokke paleis in Keszthely - genieten van een betaalbare sorbet in de ijssalon op de hoek vlakbij het huis - een babbeltje maken met handen en voeten met een Hongaars stel - lekker zonnebaden op het strandbad - loungen met een biertje op het strandbad - waterskiën - kanovaren - surfen - roeien - met de kinderen van de waterglijbaan - rondvaart maken op het meer - gewoon genieten langs de oevers van het meer - antiek en brocante in Tapolca (15 km) .

Waterparken / grote zwembaden

Op 45 minuten / 1 uur rijden zijn er waterparken te vinden.

Park Annagora
https://annagora.com/en/
in Balatonfüred

Park Zalakaros
https://hellozalakaros.hu/en/adrenaline-slide-park

In Heviz is een
Voor jong en oud vermaak.

Voorwaarden

Roken niet toegestaan in de gehele woning.
Bijdrage in de kosten: eindschoonmaak/vuilafvoer/toeristenbelasting/wassen bedlinnen en handdoeken, enz: € 85. Een huisbaas let op de woning. Bij reservering moet € 200 borg worden gestort. Na goedkeuring wordt deze borg teruggestort. U krijgt een uitgebreide schriftelijke (e-mail) gebruiksaanwijzing voor het huis.
Voor afwijkend aantal dagen of weken krijgt u een apart en aantrekkelijk prijsvoorstel.
In juli en augustus wisseldag alleen op zaterdag; in andere maanden in overleg, maar bij voorkeur zaterdag.
Vraag gerust vrijblijvend info; wij staan u graag te woord.

Kenmerken

Eigenschappen vakantieverblijf Airconditioning, Douche of ligbad, Fietsen, Keuken (koelkast, kookgelegenheid), Kindermeubilair, Magnetron, Toilet, Tuinset, TV en/of audio, Vaatwasmachine, Wasmachine, Gratis 6 fietsen in bruikleen! In principe kunt u de auto gewoon laten staan: alles is binnen handbereik. (Lees: fietsbereik.)
Bijzonderheden Botenverhuur, Geschikt voor COPD-patienten, Kindvriendelijk, Huisdieren niet toegestaan, Fietsverhuur is gratis als u gebruik maakt van de woning.
Geloven Zondagsrust
Omgeving Bergen of heuvels, Bossen, Cultuurrijk, Landelijk, Nabij meer of rivier, Stads-/dorpskern, Strand, duinen, zee, Supermarkt of winkel(s), In juli en augustus trekt het dorp honderden badgasten, maar daar heb je geen last van, omdat het huis aan de rand van het dorp staat: verkeersluw en vrijwel in de natuur. (Veel vogels).
Activiteiten Attractiepark (27 km), Dierentuin (15 km), Golfen (golfbaan) (2 km), Kerkbezoek (6 km), Museum/musea (6 km), Sauna bezoek (1 km), Speeltuin (0,3 km), Tennissen (tennisbaan) (0,3 km), Vissen (0,3 km), Waterrecreatie (0,3 km), Zwemmen (zwembad) (0,3 km), Er is in de gehele omgeving altijd wat te doen: rondvaarten, in juli en augustus veel braderieën, wijnfeesten, manifestaties. Maar ook veel terrasjes en eetgelegenheden. Op een paar km afstand zijn grote winkelcentra met winkels als C&A, Tesco, Takko, New Yorker, Aldi, Lidl, Spar, McDonalds, OBI, Deichmann en Müller. In Tapolca zijn prachtige grotten, niet zover weg is een waterbuffelgebied.

Inbegrepen en bijkomende kosten

Inbegrepen Niet inbegrepen
Bedlinnen en handdoeken.
Airco op de slaapkamers.
Gebruik van Smart-TV met Nederlandse zenders (HD)
Tuinmeubilair,
Barbecue,
6 goede gratis te gebruiken Hollandse toerfietsen
1 kinderfiets (tot ongeveer 7 jaar)
Kinderstoel
Kinderbed (60x200
Alles is begrepen in de prijs. Geen kosten extra dus: u betaalt de prijs op deze site plus 85 euro extra voor servicekosten, toeristenbelasting, bedlinnen, handdoeken, keukendoeken, huisvuilafvoer, eindschoonmaak, enz. Er wordt van u verwacht, dat u de woning zonder troep en opgeruimd achterlaat. Wie dit niet doet, krijgt de bonus: de € 200 gaat dan naar de schoonmaakster. Die kan dan het huis extra netjes opleveren voor de volgende gasten.


Afgesloten tuin met veel privacy. 2 veranda's en nieuwe schutting
Kleine kinderen kunnen prachtig en zonder gevaar spelen rondom het huis, dankzij het tuinhek rondom de gehele woning. Kinderstoel en kinderbedje inbegrepen.

Tariefindicatie

Periode vanaf Periode tot Dag Week Midweek Weekend Uitzondering Opmerking
01-02-24 24-04-24 €650 andere verblijfsduur in overleg
27-04-24 30-06-24 €800 minimale huur 2 weken aaneengesloten
30-06-24 31-08-24 €1000 andere verblijfsduur in overleg
31-08-24 30-09-24 €800 andere verblijfsduur in overleg

Beschikbaarheid

   Optie    Gereserveerd    Niet beschikbaar    Beschikbaar    Wisseldag

Maart 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

April 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mei 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Juni 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Juli 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Augustus 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

(klik op de tabjes boven de kalender om naar de volgende maanden te gaan)

   Optie    Gereserveerd    Niet beschikbaar    Beschikbaar    Wisseldag

September 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Oktober 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

November 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

December 2024

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Januari 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Februari 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

(klik op de tabjes boven de kalender om naar de volgende maanden te gaan)

   Optie    Gereserveerd    Niet beschikbaar    Beschikbaar    Wisseldag

Maart 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

April 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Mei 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Juni 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Juli 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Augustus 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

(klik op de tabjes boven de kalender om naar de volgende maanden te gaan)

   Optie    Gereserveerd    Niet beschikbaar    Beschikbaar    Wisseldag

September 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Oktober 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

November 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

December 2025

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Januari 2026

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Februari 2026

ZoMaDiWoDoVrZa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Locatie

Reserveren Info aanvragen

© Christelijkevakantiesite.nl 2024 | Colofon | Disclaimer | Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid