Christelijkevakantiesite.nl

Koers-vakanties

Details

Organisatie Jongerenreizen
Zondag Wij houden rekening met de zondagsrust.
Adresgegevens Koers-vakanties
Postbus 79
3440 AB Woerden
Contactgegevens Tel. 0348 489948
E-mail koers@jbgg.nl
Website www.jbgg.nl/jongeren/koers-vakanties/

Koers-vakanties

Omschrijving

Wat is Koers-vakanties?

Wil jij deze zomer graag op pad, maar weet je niet precies waarheen en met wie? Als reisorganisatie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten helpen wij je een vaste koers uit te zetten. Daarbij gebruiken we de Bijbel als kompas.
Bij Koers-vakanties staan ontspannen, ontmoeten en ontdekken centraal. Als je het hele jaar hard hebt geploeterd op school of op je werk, is het heerlijk om er in de zomer even tussenuit te gaan. Koers bied je de ontspanning die je nodig hebt. Aan de zonnige Middellandse Zeekust, in een wildwaterkajak of tijdens een gezellig potje volleybal kun je je hoofd leegmaken en even bijkomen van de dagelijkse sleur.
Of je je in je eentje opgeeft of met vrienden, in Nederland blijft of de grens over gaat, in een kamphuis slaapt of in een tentje: tijdens een Koers-vakantie leer je elkaar écht kennen. Niet alleen ga je er samen op uit om de mooiste plekjes van je vakantiebestemming te verkennen, maar ook laat je je tijdens goede gesprekken rond het kampvuur soms even in je hart kijken. Hier sluit je vriendschappen voor het leven.
Ten slotte draait het bij Koers om ontdekken: niet alleen de wereld om je heen, maar ook wat de Heere van je vraagt. In verschillende Bijbelstudies ga je met elkaar op zoek naar de verborgen schatten in Gods Woord. Zo krijgt een vakantie meerwaarde.

Mogelijkheden
Ook dit jaar is er een ruime keuze aan Koers-vakanties. Het aanbod vind je in het magazine en op de website. Kijk bij kiezen van je reis goed naar de categorie waarin jij valt. Er zijn 3 categorieën:
1. Koers-kinderkampen 9-12 jaar
2. Koers-jongerenreizen 13-29 jaar
3. Koers-Xtra 17-29 jaar
De Koers-Xtra vakanties zijn bedoeld voor jongeren die wat meer begeleiding nodig hebben of fijn vinden.


Typen vakanties

Ook binnen de verschillende (leeftijds-)categorieën biedt Koers een grote variatie aan vakanties aan. Zo is er altijd een reis die helemaal bij jou past.
12-15 en 13-15 en 15-18
Naar deze kampen reis je op eigen gelegenheid naar het oord en terug naar huis. Alleen naar de bestemming Vlaamse Kust vertrekt je vanuit Woerden met een touringcar. Voor alle kampen moet je je eigen fiets meenemen of huren.
Paardrijden
Tijdens dit speciale kamp verblijf je op een manege. Maar liefst een week lang mag je met jouw lievelingsdier optrekken en leer je ook nog eens heel veel over (de verzorging van) paarden en pony’s.

Vissen
Als je een echte visfanaat bent, zit je in jongenskamp Haamstede helemaal op je plek. Het is de bedoeling dat je zelf je visuitrusting meeneemt of deze spullen huurt.

Variatie
Heb je een brede interesse en wil je van alles zien en meemaken? Boek dan een vakantie in de categorie ‘variatie’. Op deze reizen trek je de natuur in voor een stevige wandeling of een spannende activiteit, maar neem je ook een kijkje in een mooie stad of een kasteel.

Actief
Is je conditie op peil? Houd je vooral van dingen doen? Bij de categorie ‘actief’ ligt de nadruk op actie en beweging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan survivallen, mountainbiken, zwemmen of canyoning. Maar ook het bekijken van de omgeving en relaxen zijn onderdeel van deze vakantie. Het niveau van de activiteiten varieert van licht tot iets uitdagender.

Zeilen
Houd je van water? Vind je het leuk om te zeilen? Kies dan voor de zeilzwerftocht en geniet met elkaar van het water en de omgeving. Aan boord mag je ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Outdoor/Bushcraft/Survival
Tijdens een outdoorkamp verleg je je eigen grenzen en ervaar je samen met je groepsgenoten het echte teamgevoel. We werken met erkende instructeurs en veilige materialen, waarbij je ook gezekerd wordt als dat nodig is. Uiteraard moet je conditie voor dit kamp bovengemiddeld zijn.

Themareis
Bij deze reizen ligt het accent op een bepaald thema en ontmoeten we ter plaatse medechristenen.

Stedentrip
Vind je het leuk om een midweek lang een stad van binnenuit te bekijken, de cultuur op te snuiven, specialiteiten te proeven en bekende en minder bekende plaatsen te bezoeken? Ga dan mee met een stedentrip.

Huttentrektocht
Voor deze reizen is een goede conditie vereist. Onder leiding van een mountainleader worden stevige tochten ondernomen van berghut naar berghut. Voor deze reizen moet je geen hoogtevrees hebben. Een goede uitrusting zoals bergwandelschoenen, een grote rugzak en andere uitrusting zijn een must. Houd rekening met een aantal voorbereidingsdagen samen met de groep. Tijden deze tochten verzorgt de mountainleader speciale trainingen en workshops zodat je je kennis en vaardigheden voor de bergsport kunt verbeteren.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor één van de Koers-vakanties via de website. Heb je aanvullende vragen, dan kun je deze mailen naar koers@jbgg.nl of ons bellen.-

© Christelijkevakantiesite.nl 2024 | Colofon | Disclaimer | Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid