Christelijkevakantiesite.nl

Le Val de la Bonne Vie

Zoekresultaat » Frankrijk » Elzas - Vogezen - Lotharingen » Claudon » Le Val de la Bonne Vie

Details

Type groepsaccommodatie
Slaapkamers 8
Max. personen 15
Prijs vanaf € 360 / dag, € 2400 / week, € 1440 / midweek, € 1080 / weekend
Luxe 3 sterren (gerieflijk)
Zondagrust Zondag is voor ons een dag waarop we niets moeten, maar lekker mogen genieten van al het moois dat God ons heeft gegeven.
Adres 2 Chemin des Pins Claudon Elzas - Vogezen - Lotharingen Frankrijk
Aanbieder Le Val de la Bonne Vie
0033 975315185


Praktische info wisseldag in overleg, check-in tijd vanaf 15.00 uur, in overleg van af te wijken, check-uit tijd uiterlijk 11.00 uur, in overleg van af te wijken
Website https://www.levaldelabonnevie.fr

Omschrijving

Sinds januari 2023 wonen wij, Mark en Amerensia met onze dochter Gwen, in Droiteval een prachtig plekje in de lage Vogezen. Ons huis en het groepsverblijf bevinden zich in een voormalig klooster waarvan de oudste delen stammen uit de 12de eeuw. Het is een plek met een rijke geschiedenis, midden in een prachtig groene glooiende omgeving met veel bos. Wij hebben deze plek "De vallei van het Goede Leven" genoemd. Daarover kan je meer lezen op onze website. In ons gebouw kun je veel kunst en leuke details vinden die de vorige eigenaren, kunstenaars, ons hebben nagelaten.
In ons klooster zijn 8 gastenkamers met in totaal 15 bedden. In totaal zijn er 5 badkamers met douche/toilet/wastafel en twee aparte toiletten beschikbaar. De kamers en het sanitair bevinden zich op de eerste etage. Daarnaast is er een atelier, een bibliotheek, een huiskamer, een crypte, een flinke tuin (en een minicamping met 6 plekken, waarvan 1 voor camper/caravan) en een goed uitgeruste keuken. Het is mogelijk die keuken te gebruiken als je zelf voor (een aantal) maaltijden wilt zorgen. Als je je helemaal wilt wijden aan dat waarvoor je komt, kunnen wij ook zorgen voor de maaltijden en tussendoortjes. De groepen die daar gebruik van hebben gemaakt waren er erg enthousiast over, wij doen het graag:).
De entourage leent zich zowel goed voor activiteiten buiten, zoals wandelen, fietsen, relaxen, vuurtje stoken, maar zeker ook voor activiteiten binnen. Denk aan creatief bezig zijn/schilderen, gesprekken, bezinningsmomenten, lezen, spelletjes doen, etc.
Wij staan open voor allerlei activiteiten, zolang ze passen in onze christelijke visie en er in ieder geval niet mee in strijd zijn. We gaan graag in gesprek over jullie wensen en kijken waar we jullie tegemoet kunnen komen om jullie verblijf tot een fijne tijd te maken. Je bent van harte welkom!

"Een oase van rust voor onze drukke tijdgenoten..."

"Deze eeuwenoude plek ademt rust en geschiedenis". Deze tekst staat op ons visitekaartje en blijkt te kloppen.
Kom het zelf ervaren, je bent van harte welkom!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onze website.

Voorwaarden

Als jullie bij ons boeken gaan we er van uit dat jullie onze algemene voorwaarden op de website hebben gelezen en daarmee akkoord zijn. Verder hebben we op alle kamers een mapje liggen waar o.a. de huisregels in staan, dat zijn positief geformuleerde regels. We vertrouwen erop dat onze gasten zich daaraan zullen houden. Om vervelende situaties te voorkomen raden we jullie aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Kenmerken

Eigenschappen vakantieverblijf Douche of ligbad, Kindermeubilair, Toilet, WiFi, Gebruik keuken(met koelkast, fornuis, oven, magnetron) is bij te boeken. Koelkast is altijd te gebruiken. 1 campingbedje inclusief beddengoed en 1 kinderstoel beschikbaar
Bijzonderheden Fietsverhuur, Groepsaccommodatie, Huisdieren niet toegestaan, We hebben een paar fietsen te huur
Omgeving Bergen of heuvels, Bossen, Landelijk, Nabij meer of rivier, Supermarkt of winkel(s), Op 6,5 km is een kleine supermarkt, een bakker, slager, gezondheidscentrum. Op 12 km is een grotere supermarkt en wat andere winkeltjes(in Darney). Vanaf ons terrein zijn verschillende wandelingen te maken en loop je zo het bos in. Het riviertje is een klein riviertje aan het eind van ons terrein, de Ourche. Het is afhankelijk van het weer hoeveel water erin staan. Pootje baden kan altijd. Op 4,5 km is een zwemvijver met een eenvoudige theetuin. Een arboretum is op 5 km.
Activiteiten Kerkbezoek (12 km), Museum/musea (12 km), Sauna bezoek (25 km), Waterrecreatie (4,5 km), In onze omgeving zijn verschillende thermaalbaden te vinden, met mogelijkheden voor massages en saunabezoek. Ook zijn er een aantal kleine musea, binnen een straal van 15 km(snoepfabriek, couvertfabriek, glasblazerij en een museum over de industrie van vroeger in deze omgeving). In de directe omgeving zijn geen grote attracties te vinden. Wie iets verder wil rijden kan in 1,5 uur naar de Hoge Vogezen rijden, waar zich een skigebied/zomerrodelbaan bevinden. Ook zijn er steden als Dijon en Nancy te bezoeken, met een zelfde reistijd. Verder worden er in de lente en zomer in verschillende dorpen markten en ander amusement georganiseerd. Dit is kleinschalig, maar erg gezellig. In de kerk die tegenover ons gebouw staat wordt in de zomer bijna dagelijks wel even orgel gespeeld, door de eigenaar van de kerk. Bezoekers zijn altijd welkom.

Inbegrepen en bijkomende kosten

Inbegrepen Niet inbegrepen
Voor groepsverblijven hebben we een basisprijs per nacht(300,-) en een prijs per persoon/per nacht (€10,-). We reserveren dan het hele gebouw voor jullie. Naarmate de groep dus groter wordt, dalen de kosten per persoon. De bedden zijn opgemaakt en handdoeken zijn inbegrepen. Schoonmaak is inclusief en ook WIFI is beschikbaar.
Alle ruimtes: atelier, huiskamer( spelletjes aanwezig), crypte, tuin en bibliotheek staan volledig tot jullie beschikking. Ook wij persoonlijk staan graag voor jullie klaar.
Bij te boeken, is dus optioneel:
gebruik keuken €15,-/d
ontbijt € 6,00/pp/d
lunch € 7,50/pp/d
diner € 15,-/pp/d
koffie/thee met koek €5,-/pp/d
frisdrank/bier/wijn/snacks/tussendoortjes/fruit gedurende de dag €15,-/pp/d
In de winterperiode rekenen we een energietoeslag van €2,50/pp/n
Materiaalgebruik in het atelier is op donatiebasis
-Workshop schilderen bij te boeken à €25,-/pp
-Er is in het gastenverblijf geen TV beschikbaar

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid op aanvraag

Locatie

Reserveren Info aanvragen

© Christelijkevakantiesite.nl 2024 | Colofon | Disclaimer | Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid