Christelijkevakantiesite.nl

Christelijke vakanties Curacao

CURAÇAO, Willemstad ; 4 persoons appartement ’Mi kas ta bo kas’

  •  4 personen
  •  2 slaapkamers
  •  84 Carawaraweg, Willemstad, Curacao

Vanaf:

€ 70 / dag

€ 450 / week

Curaçao is een langgerekt, droog en licht heuvelachtig eiland. Het meet zo'n 64 kilometer van noordwest naar zuidoost, tussen de andere ABC-eilanden, Aruba ten westen en Bonaire ten oosten. Op het breedste punt is Curaçao 16 kilometer breed. Met 472 vierkante kilometer oppervlakte, is Curaçao het grootste van de Benedenwindse Eilanden (Kleine Antillen).
De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Langs de zuidkust liggen goudkleurige stranden, elf kilometer lang in totaal, in de luwte van het eiland zelf. Curaçao heeft uitstekende openbare wegen. In goede staat en goed gemarkeerd. U zult niet snel verdwalen maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langgerekte stranden aan de westkant. De grootste baai echter is te vinden aan de zuidoostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Hier wonen de meeste van Curaçao's 132.000 inwoners. Op de noordkust staat een constante, harde wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente, is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met landhuizen van de oude plantages. De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein dat voor een groot deel toebehoort aan het Christoffel Park. Dit Nationaal Park beslaat 1.820 hectare en omvat o.a. Mount Christoffel, met 377 meter, Curaçaos hoogste punt.
De oostpunt van Curaçao is vlak en onbegroeid met enkele kleine weggetjes die leiden naar kleine inhammen.
Met een gemiddelde regenval van 510 mm per jaar, is Curaçao een droog eiland. Het drinkwater op het eiland wordt dan ook verzorgd door een grote ontziltingsinstallatie aan de zuidkust.

© Christelijkevakantiesite.nl 2024 | Colofon | Disclaimer | Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid