Christelijkevakantiesite.nl

Goed Idee Reizen

Details

Organisatie Reisorganisatie
Zondag Zondagsrust
Adresgegevens Goed Idee Reizen
Volmerlaan 3
2288 GC Rijswijk
Contactgegevens Tel. 088 - 088 58 08
E-mail goedideereizen@tui.nl
Website https://www.tui.nl/reizen/

Goed Idee Reizen

Omschrijving

Goed Idee Reizen is de snelst groeiende christelijke reisorganisatie van Nederland. De mensen achter Goed Idee Reizen hebben hun sporen in de christelijke reiswereld ruimschoots verdiend. Goed Idee Reizen wil luisteren naar de mening van haar deelnemers Daar zijn immers de reizen voor bedoeld?! De doelgroep van mensen van 50 jaar en ouder krijgt volgens ons te weinig aandacht in de reiswereld. Daarom is Goed Idee Reizen ontstaan. Het is de eerste en enige christelijke reisorganisatie die zich speciaal richt op ‘ouderen’. Natuurlijk is Goed Idee Reizen aangesloten bij het ANVR, bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het calamiteitenfonds. Voor u een extra zekerheid.


Onze christelijke identiteit

Goed Idee Reizen is de snelst groeiende christelijke reisorganisatie van Nederland. ‘Christelijk’ is voor Goed Idee Reizen niet zomaar een kreet. Het is het hart van onze reisorganisatie en het betekent een sfeer die herkenbaar is. Dat merkt u aan de gesprekken, aan het taalgebruik, maar ook aan de keuze van het reisprogramma. De zondag is bij uitstek een rustpunt en altijd reisvrij. Maar wij denken dat een christelijke reisorganisatie veel meer is dan alleen een reisvrije zondag. Het betekent ontmoeting met gelijkgestemden uit allerlei kerken. Het bepaalt de sfeer op reis en de omgang met elkaar. Dat vraagt om respect voor elkaars opvattingen. Niemand legt de ander iets op. En natuurlijk komt u elkaar tegen rond het Woord van God. ’s Zondags bezoeken we, waar mogelijk, een plaatselijke gemeente vooral ook om daar te laten zien dat geloof grensoverschrijdend is en om medegelovigen te bemoedigen met onze aanwezigheid en andersom. Ook de reisleider organiseert een eigen samenkomst in onze eigen taal. Kerkmuren vallen dan even weg. Regelmatig houdt de reisleider een korte dagsluiting op een moment dat dit passend is. En natuurlijk heeft dat nooit een dwingend karakter.


Reizen voor 50-plussers!

Goed Idee Reizen is de enige christelijke reisorganisatie die reizen organiseert, die specifiek gericht zijn op deelnemers van 50 jaar en ouder. Juist omdat veel andere reisorganisaties hun reizen openzetten voor alle leeftijden, wil Goed Idee Reizen een begrenzing maken. Er is echter géén maximum leeftijd. Reizigers dienen simpelweg mentaal en lichamelijk in staat te zijn om aan de reis deel te nemen. Het spreekt vanzelf dat gasten met ernstige loopproblemen niet deelnemen aan een wandelreis. Maar in principe staan reizen open voor iedereen die in een passende gezondheid verkeert.

De reizen naar Israël zijn opengesteld zijn voor alle leeftijden. Deze reizen zijn daarmee ook uitstekend geschikt voor jongere mensen die (voorlopig) nog niet bij onze 'vaste doelgroep' horen, maar wél graag het land van de Bijbel willen ontdekken!

Dagsluitingen

Regelmatig nemen we direct voor of na de maaltijd even een moment van bezinning. Dat doen we rond de bijbel en we gebruiken ons eigen liedbundeltje. Meestal duurt zoiets ca. 10 á 15 minuten. Niets is verplicht, maar we vinden het fijn als u er bij bent.


Breed kerkelijk

Het is fijn om te merken dat de kerkmuren op reis gewoon even wegvallen. Je bent met elkaar op reis en hoewel we thuis op zondag misschien allemaal naar een verschillende kerk gaan, komen we elkaar op vakantie gewoon van hart tot hart tegen.

Alleengaanden

Goed Idee Reizen heeft extra veel aandacht voor alleengaanden. Daarom zijn er ook onze speciale reizen met eenpersoonskamers zonder toeslag. Maar ook op de reizen die voor iedereen open staan, is er volop ruimte voor iedereen.

© Christelijkevakantiesite.nl 2024 | Colofon | Disclaimer | Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid